Novosti

Tonino Picula pozvao trojicu iz zadarskih agencija u Bruxelles

Na poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule, predstavnici razvojnih agencija i udruga koje se bave razvojnim projektima iz Zadra, Šibenika i Dubrovnika bili su u četverodnevnom radnom posjetu Europskom parlamentu u Bruxellesu, od 6. do 9. listopada.

Među sudionicima su predstavnici Ivan Čupić iz LAG-a „Laura”, Antonio Karaga iz parka prirode Vransko jezero te Marta Pintur iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

fotografija (3)
Svrha ovog posjeta je nositeljima razvoja u lokalnim zajednicima, pribiližiti rad Odbora za regionalni razvoj (REGI) kao i programe koje Socijalisti i Demokrati (S&D) zastupaju u Europskom parlamentu.
Osim mogućnosti sudjelovanja na različitim radionicama u sklopu Otvorenih dana europskih regija i gradova, imat će priliku sastati se sa zastupnicima koji su članovi REGI-a, koji će im predstaviti projekte koji su uspješeno provedeni u njihovim zemljama.

Jedan od ciljeva posjeta je omogućiti hrvatskim razvojnim agencijama da se u Bruxellesu povežu s potencijalnim partnerima te da prikupe informacije i iskustvo koje će im olakšati korištenje prilika koje Europska unija pruža, kao što je povlačenje sredstava iz različitih europskih fondova.

Zastupnik Picula ovaj radni posjet organizira kao dio svoje politike poticanja razvoja Jadranske Hrvatske, koju je započeo još u prošlom mandatu promicanjem zaštite hrvatskih poljoprivrednih prozvoda, a koja će se nastaviti organizacijom radionica krajem ove godine.

Troškove smještaja i putovanja u Bruxelles pokriva Ured zastupnika Picule.

Izvor : http://www.057info.hr/

Back to top button