Novosti

Humanitarna akcija prikupljanja plastičnih čepova Udruge oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL)

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pokrenula je projekt  pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, a nedavno je i potpisan Ugovor o suradnji o prikupljanju i zbrinjavanju plastičnih čepova s tvrtkom GKP ČAKOM d.o.o. Potpisivanjem Ugovora stekli su se uvjeti da se akcija prikupljanja čepova još više proširi i da se u nju uključi još veći broj ljudi. Udruga će prikupljene čepove prodavati, a novcem od prikupljenih čepova će se nabavljati potrebni lijekovi.

Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

U projekt “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” već su se uključile i neke tvrtke  kako bi pomogle Udruzi, a ujedno i potaknule svoje zaposlenike da ne bacaju plastične čepove od PET ambalaže. U nadi kako će ova humanitarna akcija pridonijeti poboljšanju životnih uvjeta oboljelih od leukemije i limfoma pozivaju se i sve druge tvrtke koje još ne sudjeluju u humanitarnoj akciji da se uključe u istu.

Prikupljaju se čepovi od proizvoda koji su konzumirani u tvrtkama, ali donose se čepovi i iz domaćinstava pa i šire. Osim plastičnih čepova, sakuplja se i tzv. proizvodni škart (tvrtke koje u poslovnim procesima koriste plastične čepove). Sakupljajući plastične čepove činite dobro za okoliš, a ujedno činite i hvalevrijedno humanitarno djelo. U projekt su se uključile mnoge škole, vrtići, vjerske zajednice, a svakim danom stižu pozivi i upiti kako se može uključiti u projekt.

Ukoliko se i vi i/ili vaša tvrtka želite uključiti u ovu humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova posjetite službene stranice Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) za više informacija.

 

Izvor : UOLL

Back to top button