Novosti

Šime Škaulj u finalu izbora za najbolji OPG u Hrvatskoj

Stručni žiri za izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva za 2014. godinu projekta „Zlata vrijedan“ izabrao je 21 OPG koji ulazi u uži krug izbora. Zadarsku županiju predstavljat će jedan od njezinih najpoznatijih i najnagrađivanijih vinara, Šime Škaulj iz Nadina.

Visoki nivo uređenosti

Ako komisija bude dolazila ovdje kod mene, a mislim da hoće, očekujem dosta visoki plasman. Već je ulazak u finale, među 21 izabrani OPG od njih stotinjak i više nominiranih, dosta značajna stvar, komentira Škaulj.

Poznaje dosta finalista, njihove prednosti i mane, među njima ima jedan manji vinar. Škaulj nabraja svoje adute za visoki plasman:

Sve je na visokom nivou. Osam hektara maksimalno profesionalno uređenog vinograda, vinarija kapaciteta 200.000 litara, najmodernija oprema… Mislim da u blizini nema ništa slično ovome što mi imamo.

Osvajač brojnih priznanja

Šime Škaulj redoviti je osvajač brojnih priznanja za kvalitetu proizvoda te su njegova vina priznata i prepoznata od strane vodećih svjetskih i hrvatskih enologa.

Na ovogodišnjoj 17. Degustaciji vina „Vinkovo 2014.“ Stankovci slavio je kao apsolutni šampion: bijeli chardonnay proglašen je najboljim u kategoriji bijelih vina, a merlot u kategoriji crnih vina.

Kruna truda i rada ovog poznatog vinara je srebrna medalja osvojena na manifestaciji Decanter na London Wine Fair-u 2012. godine.

Ekološka vinarija Škaulj u svojoj ponudi ima: Merlot, Syrah, Couvee Tomislav, Cabernet Sauvignon, Maraštinu, desertno crno vino.

PROJEKT „ZLATNE RUKE“

Proglašenje pobjednika u rujnu

Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list pokrenuli su projekt „Zlata vrijedan“ – izbor najboljeg OPG-a za 2014. godinu, uz podršku HRT-a, svih hrvatskih županija okupljenih u Hrvatsku zajednicu županija te Grada Zagreba. Izbor je pokrenut u godini koju je FAO proglasio kao Međunarodnu godinu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Tijekom lipnja, sve hrvatske županije i Grad Zagreb nominirali su do pet najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva nakon čega je uslijedila selekcija i nominiranje u uži krug. Između 21 nominiranog OPG-a (iz svake županije i Grada Zagreba po jedan), izabrat će se tri najbolja i jedan po izboru čitatelja Večernjeg lista. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 12. rujna.

Izvor: Znet

Back to top button