Novosti

Šime Škaulj i Vina Liburna predstavljaju svoja vina na London Wine Fair-u 2014.

London Wine Fair, vodeći je međunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pića na kojemu se tradicionalno susreću posjetitelji i vodeći svjetski proizvođači i distributeri, a izlagači prezentiraju kompletan pregled svjetskog tržišta.

Sajam se održava već 34 godine, a ove godine će se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Sektora za trgovinu te u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, na sajmu vina u Londonu od 2. do 4. lipnja 2014. godine predstaviti 13 hrvatskih vinarija, od čega dvije udruge (Vinistra i Vina Liburna – Udruga vinara Zadarske županije) iz područja proizvodnje vina.

Na površini od 63 m² štanda F50 izlagat će 11 tvrtki, odnosno proizvođača vina: Agrolaguna, Badel 1862, Belje, Benvenuti, Bodren, Bolfan vinski vrh, De Georgiis, Iločki podrumi, Jako vino, Šime Škaulj, Vina Rota.

Ova je sajamska manifestacija predvodnik u različitim trendovima i proizvodima, što je i glavni cilj ovoga središnjeg sektorskog sajma. Mjesto održavanja sajma ove godine ponovno je, nakon dosta godina, Olympia centar u Kensingtonu u Londonu, što je rezultat promjena koje sajam uvodi. Promjene su uslijedile nakon lobiranja izlagača te distributera da se mjesto sajma vrati u središte Londona.

Sajam je koncipiran kao show koji privlači brojne izlagače i distributere vina, a istodobno je poticaj za mnoštvo manjih uvoznika vina da nađu svoje mjesto na sajmu.

Izvor: Agro klub

Back to top button