Novosti

Sajam otočnih proizvoda: Krunoslav Bobić iz Pašmana ima najbolje ulje

U organizaciji Turističke zajednice općine Tkon, Udruge za očuvanje kulturne baštine otoka Pašmana “Volat” iz Tkona , te javne komunalne ustanove “Prvenj” Tkon, održan je, 17. svibnja, u Tkonu, tradicionalni sajam otočnih proizvoda i prvo “kušivanje i ocjenjivanje domaćega maslinovog ulja na način naših didova”. Titulu najukusnijeg ulja dobio je proizvođač Krunoslav Bobić iz Pašmana, umirovljenik i dugogodišnji turistički djelatnik. Diplomu za najukusnije ulje i poklon bon za vreću umjetnog gnojiva, sponzora Turističke zajednice općine Tkon uručila mu je djelatnica Turističkog ureda TZO Tkon i tajnica Udruge za očuvanje kulturne baštine otoka pašmana “Volat” iz Tkona Adriana Benčić.

U okviru ove manifestacije desetak izlagača na već tradicionalnom otočnom sajmu predstavilo je svoje domaće delicije, od raznih vrsta sireva, rakija, meda, rukotvorstva i sličnih proizvoda. Središnji dio manifestacije bilo je kušivanje i ocjenjivanje domaćega maslinovog ulja, dostavljenog od devet proizvođača sa otoka Pašmana.,

U kulturnom dijelu programa nastupili su domaći recitatori Adriana Benčić, Rada Vrančić i Tihomir Benčić, te “Pašmanski slavuji” duo uz gitaru Milo Škara iz ždrelca i Šime Kraljev iz Banja. Posjetitelji su degustirali i domaći pripravak naših baka “kumpire na brudet”, naravno uz dodatak domaće pancete i čašice crnog vina.

Izvor: Znet.hr

Back to top button