Novosti

Najbolja ulja Marijana Cossetta i Joška Veže na 16. Danima masline

Maslinovo ulje OPG Cossetto, iz Krasice u Istri, proglašeno je šampionskim uljem u kategoriji pakovina, a maslinovo ulje Joška Veže šampionskim u kategoriji otvorenih ovogodišnji šesnaestih po redu Dana masline koji su održani jučer i prekjučer u Biogradu na moru.

Dane maslina tradicionalno organizira Udruga prehrambenih biotehnologa i nutricionista Zadarske županije. Ovogodišnji su prvi puta imali međunarodni karakter te su pristigla 253 uzorka ulja za ocjenjivanje, među kojima su i 44 ulja iz inozemstva, odnosno Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

– Godišnje proizvedemo oko 1.500 litara ulja i sve to prodamo najkasnije do 1. kolovoza. Već sada smo pri kraju sa zalihama. Naši kupci su iz cijele Europe – Slovenaca, Talijana, Nijemaca, Austrijanaca, do naših ljudi. Pakovine od pola litra ulja prodajemo po cijeni od 10 eura, kaže proizvođač šampionskog ulja Marijan Cossetto.

Predsjednik Udruga prehrambenih biotehnologa i nutricionista Zadarske županije Benito Pucar zadovoljan je odrađenim poslom.

– Sigurno je da su Istrani danas ovdje zadovoljni jer je njihovo ulje još jednom potvrdilo kvalitetu. I mi organizatori smo zadovoljni, prvenstveno što nam je organizacija prvi puta bila međunarodnog karaktera. Nakon šesnaest godina uspjeli smo dovući maslinare i uljare iz susjednih zemalja. Biograd na Moru pokazao se kao odlično mjesto za održavanje Dana masline te ćemo i dogodine ovdje održati našu manifestaciju, kaže Pucar.

Izvor: ZadarskiList

Back to top button