Novosti

Agro Arca od 9. do 11. svibnja: zemlja partner Iran

Sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca ove se godine održava od 9. do 11. svibnja u Biogradu na Moru. Za inovacije, nove ideje, proizvode te tehnologije iz poljoprivrede i prehrambene industrije, ove je godine u Biogradu na Moru na raspolaganju čak 4500 četvornih metara otvorenog i zatvorenog prostora. Novost sajma je povećanje izložbenog prostora za inovacije i proizvode iz poljomehanizacije.

Prodajni karakter

– Drago nam je da već ovu drugu godinu održavanja u našem gradu Agro Arca raste. To je vrijedan projekt usmjeren razvoju i promociji proizvođača iz područja poljoprivrede i proizvodnje hrane, koja pridonosi stabilnosti poljoprivrednog dohotka i očuvanju seoskih područja i ruralnih vrijednosti. Zato mi je zadovoljstvo i ove godine u našem gradu ugostiti vrijedne poljoprivrednike i proizvođače hrane iz svih krajeva domovine i inozemstva – rekao je biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Osim izložbenog dijela sajma koji je prodajnog karaktera, i ove godine za posjetitelje su predviđeni bogati zabavni i gastronomski sadržaji te stručna predavanja. Prijave za nastup na 7. Agro Arci još traju, a svi zainteresirani prijaviti se mogu do 29. travnja ove godine. Suorganizator ovogodišnje Agro Arce je Zadarska županija.

Uspostava suradnje

– Konkurentna poljoprivreda i ribarstvo jedan je od strateških ciljeva naše županije. Smatramo iznimno važnim što se jedan ovakav specijalizirani sajam održava kod nas budući da manifestacija, osim same prezentacije inovacija u sektoru poljoprivrede, potiče poduzetnike na razvoj novih i inovativnih rješenja, međusobno povezivanje i otvaranje mogućnosti za plasman proizvoda na novim tržištima, a međunarodni sajam ove vrste svakako je i promidžba naše županije, kao i Republike Hrvatske – objasnio je uključenje u organizaciju Agro Arce župan Stipe Zrilić.

Kao partneri, sajmu su se pridružili i Karlovačka županija, Grad Slatina te Islamska Republika Iran.

– Osobito smo ponosni što je ovogodišnja zemlja partner Islamska Republika Iran s kojom smo uspostavili izvrsnu suradnju. Sigurni smo da uz pomoć iranskih kolega može doći do uspostave uspješne poslovne suradnje domaćih i iranskih poslovnih subjekata – rekao je Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Back to top button