Novosti

Dani maslina održat će se u Biogradu

Dani maslina održat će se u Biogradu

Šesnaesta po redu manifestacija Dani masline održat će se 11. i 12. travnja 2014. u Hotelu Ilirija u Biogradu.

Kao i za prošlu manifestaciju i ove godine će članovi Udruge prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije uzorkovati ulje direktno kod proizvođača. Za sudjelovanje na manifestaciji potrebno je uzorkovati ukupno 1L ulja u ambalažu osiguranu od organizatora. Cijena kotizacije je 200,00 kn što uključuje kemijsku analizu, senzorsku analizu, izradu senzorskog profila u obliku paukove mreže i svečanu večeru za 1 osobu.
Kemijsku analizu (Peroksidni broj, slobodne masne kiseline, K-brojeve) raditi će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Manifestacija kao i dosadašnjih godina ima za cilj edukaciju maslinara, uljara ali i svih potrošača maslinovog ulja te će Udruga i ove godine osigurati dovođenje eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva i uljarstva i organizirati prezentacije i vođene degustacije. U pripremi manifestacije nakon razgovora i dogovora s određenim brojem maslinara s područja naše županije dogovoreno je da na ovogodišnjoj manifestaciji imamo natjecanje u dvije kategorije kao i do sada i to:

– kategorija otvorenih ulja i

– kategorija pakovine

U svakoj od kategorija ocjenjivati će se ulje i prema intezitetu; blago, srednje intezivno i intezivno što je novina ove godine a ujedno i želja proizvođača.

Svi zainteresirani maslinari koji žele prijaviti svoje ulje na natjecanje mogu se javiti na kontakt telefone:
Filip Erceg 099 / 510 91 54
Anita Peraić 099 / 216 87 87
Matko Bačinić 095 / 908 37 31

Izvor: 057Info

Back to top button