Novosti

Nije našla posao, počela praviti sapune i uspjela

S negativnom statistikom od 374 tisuće nezaposlenih mnogi se teško bore, no – ona je uspjela, i to na otoku.

Ana Matulić s Pašmana dugo nije uspijevala pronaći posao u struci, pa je pokrenula vlastiti – proizvodnju domaćih sapuna – i uspjela!

Dogodila joj se dobra ideja. Ono što je imala na otoku, bilje i začine, povezala je u domaće sapune i tako sama sebi osmislila posao od kojeg živi. Da je na dobrom putu, dokazuje i oznaka Hrvatskog otočnog proizvoda, koju je dobila prije dva mjeseca.

– Završila sam francuski i talijanski jezik i književnost, a kako nisam mogla naći posao u struci odlučila sam početi kuhati sapune. U neke idu cimet ili med, ali najviše pravim one s kaduljom ili gospinom travom.. Nakon što sam dobila oznaku Otočnog proizvoda prodaja je krenula još bolje, kazala je Ana za Dnevnik Nove tv.

Ana je ispričala i kako od jedne litre maslinovog ulja može dobiti od 15 do 18 sapuna, ovisno o veličini te zaraditi oko 400 kuna.

– Sve što je potrebno su motivacija, hrabrost i dobra ideja, kazala je Ana.

Mladoj poduzetnici za odlazak na sajmove potporu daje i općina Pašman, kojoj ona zauzvrat daje odličnu promociju. Priča s Pašmana zapravo je izvrstan primjer da se uz hrabrost i dobru ideju, koja ima dobar odjek na tržištu, do uspjeha – može doći.

Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pogledajte-kako-je-uspjela-ova-mlada-zena—320120.html

Back to top button