Novosti

Infocentar, diskoteka i karting staza u Pakoštanima

Kolegij župana Stipe Zrilića je dao zeleno svjetlo zahvaljujući kojem će vijećnici na sljedećoj Skupštini razmotriti nacrt prijedloga o gradnji velikog zabavnog centra u Pakoštanima.

Dadu li i oni pozitivno mišljenje, pred izgradnjom pakoštanskog centra će još stajati samo jedna stepenica jer konačnu odluku, po pribavljenom mišljenju Županije, donosi Vlada koja mora odobriti izvlaštenje zemljišta. Trgovačko društvo “Zabava Pakoštane”, u vlasništvu Bernarda Bungura i Nina Maksana, je 14. studenoga uputilo prijedlog Županijskoj skupštini za izdavanje prethodnog mišljenja da je izgradnja zabavnog centra u državnom interesu.

Radi se o površini od 22.947 četvornih metara na kojima “Zabava” planira graditi niz sadržaja s kojima se prethodno suglasila i Općina Pakoštane.

– Mi smo sada mješovita turistička destinacija, a na ovaj bismo način prostorno izdvojili zonu za zabavu mlađih ljudi čime ne bismo remetili mir koji traže stariji mještani i turisti. Budući zabavni centar bi bio udaljen oko kilometar i pol od središta mjesta i sigurno bi poboljšao našu turističku ponudu, a izbjegli bismo uobičajena neslaganja mlađih i starijih mještana, turista i gostiju, kaže općinski načelnik Milivoj Kurtov, objašnjavajući da je prostorno-planskom dokumentacijom na tom području predviđena izgradnja informativnog centra, diskoteke i karting staze uz popratne restorane kafiće i ostale ugostiteljske i trgovačke sadržaje.

Kurtov dodaje da bi izgradnja bila olakšana i zbog toga što se radi o zemljištu uz poslovnu zonu koje će biti infrastrukturno u cijelosti opremljeno, a procjenjuje se da je riječ o višemilijunskoj investiciji.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Back to top button