Novosti

Zasukali rukave i uredili okoliš škole

Osnovna škola Biograd na Moru posebna je po mnogo čemu. Ovog puta je riječ o jednoj iznimno lijepoj i korisnoj zajedničkoj akciji uređena okoliša vrijednoj 21.000 kuna.

– Zaklada Kajo Dadić u projektu je sudjelovala s 15.000 kuna, a Zadarska županija sa 6.000 kuna. Zahvaljujući vrijednoj zajedničkoj akciji, okoliš škole odsad je puno zdraviji i u ljepšem okruženju, kazala je Drina Bešenić, dopredsjednica udruge Volonter.

Tako je zahvaljujući zakladi Kajo Dadić iz Splita i Zadarskoj županiji koji su odobrili sredstva biogradskoj udruzi Volonter predsjednice Blaženke Matić za programsko područje “Naš doprinos zajednici” za inicijativu Miris mediterana, jučer održana velika akcija čišćenja u dvorištu i zemljanim oazama, postavljanja i bojanja drvenih klupa, oživljavanje postojećeg parka i sadnja autohtonih mediteranskih biljaka.

– Pored bojanja željezne ograde, vrata, klupa i postavljanje novih klupa, cilj nam je bio da oplemenimo ovaj prostor, a mediteransko bilje najbolje se uklapa u ovo područje, kazala je pokretačica ove akcije Drina Bešenić, stručna suradnica u Gradskoj upravi.

U akciji su sudjelovali i volonteri i entuzijasti udruge Melisa Keser, Dubravka Krstić, Nikolina Pedisić, Sanja Birkić, Nikola Mikulić, predsjednik udruge Hippocampus Željko Domitrović, djelatnici gradske tvrtke Bošana s voditeljicom hortikulture Nadom Galešić, ekolozi iz školske maslinarske sekcije koja pod nazivom Mala orkula djeluje u sklopu školske udruge Lavanda koje vode prof. Jela Bogdan i Anđelka Šarić.

Izvor: Zadarski list

Back to top button