Novosti

Vrtićko dvorište u novom ruhu

Tijekom inicijative organizirana je i interaktivna radionica u kojoj smo poticale djecu da svojim crtežima ovjekovječe promjene koje su vidjeli u dvorištu vrtića. Kroz crteže ih učimo prepoznavati neke vrste sredozemnog bilja, rekla je ravnateljica Bonjolo dodajući kako se željelo i podignuti svijest o ekologiji i volonterizmu

Dječji vrtić Leptirić, u suradnji s Općinom Bibinje, komunalnim poduzećem Bibinjac d.o.o., roditeljima i Lokalnom akcijskom grupom Laura uredio je dvorište, obojio ogradu i posadio sredozemno bilje, stablo mendule u općinskom dječjem vrtiću na obali uvale Jaz na Talinama.

– Riječ je o građanskoj inicijativi “Raširimo krila” koja se održava zahvaljujući zakladi Kajo Dadić iz Splita koja je odobrila 14.000 kuna Dječjem vrtiću Leptirići i kvalitetnom programu za programsko područje “Naš doprinos zajednici”, rekla je Suzana Lisica, stručna suradnica za društvene djelatnosti u Općini Bibinje.

Zahvaljujući vrijednoj zajedničkoj akciji, okoliš dječjeg vrtića je odsad puno ljepši. Na inicijativu LAG Laura provedena je jedna iznimno lijepa i korisna zajednička akcija za najmlađe Bibinjce.

Uz uređenje dječjeg dvorišta, cilj ove inicijative je i razvoj civilnog društva u malim sredinama, pogotovo razvoj volonterizma, čime je dodana vrijednost cijeloj inicijativi.

Izvor: Zadarski list

Back to top button