Novosti

Biograd: štrudla od 1,2 kilometra i 1,6 tona

Biograd se priprema za – najveću štrudlu s nadjevom od višnje maraske na svijetu! Ispeći će je i poslužiti na biogradskoj rivi 21. rujna, a bit će duga više od kilometar i 200 metara. Štrudla će biti poslužena točno u 19 sati, a do tada će Biograd pripremiti i bogati zabavni program koji će pratiti događaj.

Osim toga, u pregovorima su i s čuvenom Guinnessovom knjigom rekorda kojoj je poslan prijevod čitavog pothvata, ali bez obzira hoće li rekord biti uvršten u Guinnessa, u Biogradu tvrde da će to biti najveća štrudla s višnjama u Hrvatskoj i u svijetu.

– Nadjev će biti isključivo od višnje maraske koja uspijeva od Zadra do Makarske i ima jedinstvene nutritivne osobine. Bit će to vrijedan projekt kojim ćemo promovirati marasku, ali i kraj turističkog ljeta, doduše ne i turističke godine koja u Biogradu još uvijek uspješno traje. Štrudlu ćemo zajedničkim snagama pripremiti i ispeći. Uključena je zadarska “Maraska”, zatim “Klarum” d.o.o. iz Nove Gradiške koji će donirati 550 kilograma tijesta zajedno s “Ledom”, “Podravka” će osigurati oko 800 kilograma nadjeva od višnje, Tvornica kruha Zadar krušne mrvice…

Štrudlu će peći naše hotelsko poduzeće “Ilirija” te drugi biogradski hoteli “Adria”, “In”, “Palma”, “Bolero”, “Biograd”, Srednja škola “Biograd”, “Kroštula”, “Duo Peka”, pomoći će i zadarski ugostitelji. Sveukupno će biti posluženo i pojedeno 1600 kilograma štrudle s višnjama – kazao je direktor Turističke zajednice Biograda Ivo Eškinja.

Osim ukusne savijače, gostima će se nuditi i razna pića, kokteli, uz glazbu i zabavu do kasnih sati.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Back to top button