Novosti

Održan II Nautički vikend na Rogli

Biograd na Moru i LAG Laura su uz Nautic club Rogla, Lions club i Kooperativa Konjice, općine Slovenske Konjice i Zreče, turistička društva iz Slovenskih Konjica i Unitur i drugih, bili jedni od glavnih suorganizatora druge u povijesti jedriličarske regate u susjednoj Sloveniji.

 

I to ne bilo gdje, već na Pohorju, na 1.517 metara nadmorske visine, pod nazivom Drugi Nautički vikend na Rogli 2013.

 

– Natjecanje se održalo na akumulacijskom jezeru za proizvodnju umjetnog snijega, za snježne topove na skijalištu Rogla, jednom od najznačajnijih skijališta u Sloveniji. U nadasve neobičnim uvjetima za jedrenje natjecalo se 16 posada, rekao je Ivan Čupić iz LAG Laura.

 

Ova manifestacija je zapravo bila uvertira za jedanaestu po redu jedriličarsku regatu Konjičanka 2013. i tradicionalnu sedmu humanitarnu regatu Lions rally 2013., koje će se idućeg tjedna održati u biogradskom akvatoriju, raju za sve vrste nautičkih aktivnosti.

 

– Lions klub i Leo Klub Konjice su s Konjičkom atletskom školom organizirali humanitarnu utrku Trčim da bih pomogao, te su organizatori Jadranskih igara 2013. održali demonstraciju Jadranskih igara u kojoj je pobijedila ekipa Pirana, kazala je Tjaša Kangler, mlada voditeljica TIC-a Slovenske Konjice koja je na kraju proteklog ljeta u Biogradu na međunarodnom finalu Jadranskih igara bila kapetan ekipe Pirana.

 

Priča o prijateljstvu Biograda i Slovenskih Konjica započela je prije više od 30 godina. Započeli su je Jožef Fideršek, tadašnji predsjednik Turističkog društva Slovenske Konjice i Ivo Eškinja. Aktivnim sudjelovanjem u EU projektu »Mladi u akciji« priču su obnovili Ivan Čupić i Tadej Slapnik.

 

– Na Rogli je bila i svojevrsna tržnica, gdje su se predstavili lokalni proizvođači hrane i društvenih poduzeća. Vrhunac je bila Dalmatinska večer koja je održana u hotelu Planja na Rogli, pod počasnim pokroviteljstvom Ivana Kneza, gradonačelnika Biograda na Moru, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer.

Izvor:http://www.biogradnamoru.hr/novosti/grad-biograd/2013-05-25/uvertira-u-biogradske-regate

Back to top button