Novosti

PZ Maslina i vino iz Polače na 19. izdanju sajma SOL & Agrifood u Veroni

Zadarska maslinova ulja, neka od najboljih ovog su trenutka pred najprobranijom svjetskom publikom. Naime, od 7. do 11. travnja Županijska komora Zadar zajedno sa HGK – Sektorom za poljoprivredu, nastupa na 19. izdanju sajma SOL & Agrifood (Salone Internazionale dell’Olio Extravergine di Qualità) u Veroni noseći zadarska, ali i ostala ulja Istre i Dalmacije na ogled s najboljima.

Ovaj sajam jedan je od najvećih maslinarskih sajmova u Europi. Održava se zajedno s puno starijim, čuvenim vinskim sajmom Vinitaly, a od ove godine obuhvaća i dio proizvoda prehrambene industrije.

Zadrani iz Gospodarske komore sedmi put predvode i predstavljaju hrvatske uljare s mr. Petrom Pedišićem na čelu. Sajam je idealno mjesto za razne inicijative i radionice vezane uz podizanje kvalitete proizvoda i usporedbe s drugima. Kroz inicijative Buyers Club, Walk around oil tasting, također se pokušava što bolje spojiti kupce i proizvođače i predstaviti proizvod.

Ove godine novost je Salone internazionale della pasta, koji želi predočiti sve prehrambene vrijednosti tjestenine i sredozemnog načina prehrane, dokazano najzdravije na svijetu. U sklopu sajma održava se i međunarodno natjecanje maslinovih ulja Sol d’oro.

Na štandu HGK-a, veličine 16 m2, predstavlja se OPG Ivica Vlatković iz Novigrada, PZ Maslina i vino iz Polače, OPG Mate Dušević Ljubač, Farm Pino obrt Katun, Ipša d.o.o. Livade, Uljara Bilaja iz Marine, Obrt Buršić iz Brtonigle i OPG Živko Dražin Kaštel Kambelovac.

Izvor: http://www.zadarskilist.hr/clanci/08042013/zadarski-uljari-sa-svjetskom-uljarskom-elitom

Back to top button