Novosti

Građanska inicijativa “Osmijeh u đardinu” započela u Tkonu

Udruga za razvitak društvenog života Meduza iz Tkona na otoku Ugljanu započela je građansku inicijativu pod nazivom “Osmijeh u đardinu” kojom se uređuje devastirani seoski park poznat pod nazivom Đardin. Partneri na projektu su Općina Tkon, Javna komunalna ustanova Prvenj i LAG Laura. Inicijativa se provodi zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade Kajo Dadić iz Splita u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

U sklopu inicijative uređen je  okoliš, očišćen parka od otpada, obrezivana postojeća stabla i grmovi, posađeno mediteransko bilje i uređen prostor za igru djece.

U nastavku inicijative planira se montaža kupljene opreme; klupe, koš za smeće i opružne njihalice uz dodatno uređenje postojećih sprava za igru djece i okoliša.

– Ovom inicijativom želja nam je učiniti našu zajednicu ljepšom i ugodnijom destinacijom za život. Potrebno je da svi zajedno uradimo što više na očuvanju prirode i okoliša, a posebice na prostoru koji služi za dječju igru i kvalitetno provođenje slobodnog vremena svih mještana koji tu žive te potencijalnih turista koji posjećuju mjesto, poručila je voditeljica inicijative Nadia Varunek.

Back to top button