Novosti

Inicijativa “Oslikajmo dječji svijet”

U petak, 15. veljače u Dječjem vrtiću Stankovci su počele aktivnosti vezane za inicijativu “Oslikajmo dječji svijet” a koje će trajati do 23. veljače kada je predviđeno službeno otvaranje dječjeg igrališta. Nositelj ove građanske inicijative je Dječji vrtić Stankovci a partneri su: Općina Stankovci, komunalno društvo “Kotarac” te Lokalna akcijska grupa “LAURA” a sve je provedeno zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade “Kajo Dadić” iz Splita u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Inicijativom je predviđen niz aktivnosti kao što su sadnja živice, premazivanje ograde i igračaka, oslikavanje zida te kupovina i montiranje novih igračaka. Ovoj građanskoj inicijativi se do sada odazvalo preko 30 volontera s tim da je poziv i dalje otvoren jer su pozvani svi stanovnici Općine Stankovci i okolice da se pridruže.

Inače, u Dječji vrtić Stankovci, upisano je 55 djeteta za koje se sve ovo i radi, i koje će najviše razveseliti ova volonterska inicijativa, što su već prvog dana pokazali svojom radoznalošću.

Uz uređenje dječjeg igrališta, cilj ove inicijative je i razvoj civilnog društva u malim sredinama, pogotovo razvoj volonterizma, čime je dodana vrijednost cijeloj inicijativi.

Back to top button