Novosti

Besplatna brošura “Održiva potrošnja i zdrava prehrana“

Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, izdala je brošuru pod nazivom „Održiva potrošnja i zdrava prehrana“

Što je održivi razvoj? Održivi razvoj je oblik ljudskog razvoja pri kojem se prirodni izvori koriste kako bi se zadovoljile ljudske potrebe, ali na način da se očuva okoliš. Tako se postiže održivost prirodnih izvora ne samo u sadašnjosti već i za buduće generacije. Ipak, ono što ćete i potvrditi u ovoj brošuri, održivi razvoj je i ekonomija (gospodarstvo) koja svojim akcijama podržava ekologiju. U svakom slučaju, održivi razvoj bi trebao biti smjernica za oblikovanje politika i strategija kontinuiranog  gospodarskog i socijalnog napretka, bez štetnih utjecaja za okoliš i prirodne resurse koji su od značaja za buduće ljudske djelatnosti.

Održivi razvoj nije neki apstraktni pojam, niti bi to trebao biti, već je on dio naše svakodnevice i naših djelovanja, što ponekad i zaboravljamo. Upravo je cilj ove brošure da nam svima pruži dovoljno informacija koje bi nama kao potrošačima trebale pomoći da donosimo bolje odluke i budemo kritičniji. U okviru ciklusa održivog razvoja, brošura nas vodi kroz sustav prehrane, od primarne proizvodnje pa sve do trenutka dok ista ne dođe na naš stol.

Saznajte zašto radije odabrati male proizvođače, koji su to „egzotični“ proizvodi kojima potičemo dječji i robovski rad, zašto štediti, što znači jeftino, zašto pripremati hranu kod kuće i zašto birati ekološke proizvode. Na ova i još mnoga druga pitanja, odgovore potražite u ovoj zanimljivoj brošuri.

Brošuru možete skinuti na stranici: http://www.ekomreza.org/hr/clanak/besplatna-brosura-ldquo-odrziva-potrosnja-i-zdrava-prehrana-ldquo/563

Back to top button