Novosti

Objavljen Kalendar natječaja za 2013. godinu i Plan dodjele sredstava iz Programa IPA

Upravni odbor Nacionalne zaklade na  sjednici održanoj 4. prosinca 2012. godine donio je Kalendar objave natječaja, poziva za iskaz interesa za suradnju i pozivnih natječaja za razvojnu suradnju u 2013. godini.
Nacionalna zaklada  objavom Kalendara želi omogućiti organizacijama civilnoga društva što raniji uvid u sve natječaje, pozive za iskaz interesa te pozivne natječaje kako bi pravovremeno imali uvid u cjelokupni sustav odobravanja financijskih podrški te se na njega što bolje pripremili.

Objava Kalendara višegodišnja je praksa Nacionalne zaklade kojom se doprinosi boljoj transparentnosti rada, a zainteresiranoj javnosti lak i pravovremen uvid u  aktivnosti Nacionalne zaklade koje su vezane uz sustav odobravanja financijskih podrški.

Nacionalna zaklada po prvi put objavljuje Plan dodjele sredstava iz Programa IPA (Instrument pretpristupne pomoći) IV. Komponeta “Razvoj ljudskih potencijala” nakon što je za to ovlaštena i akreditirana od strane Europske unije 16. kolovoza 2012. godine te uključena u nacionalnu strukturu provedbenih tijela za upravljanje sredstvima iz pristupnih fondova EU namijenjena civilnome društvu kao i strukturnih fondova, a naročito iz Europskog socijalnog fonda, kada Republika Hrvatska postane punopravna članica Europske unije.

Link na kalendar: http://zaklada.civilnodrustvo.hr/upload/File/hr/natjecaji/natjecaji_zaklade/kalendar_objave/kalendar_2013.pdf

Back to top button