Novosti

Regata u skijaškom centru Rogla u Sloveniji – skijanje zamijenili jedrenjem

Po prvi puta u povijesti, u Sloveniji se održala regata malih jedrilica u jednom od najvećih skijaških centara – Rogla. U organizaciji Nautic cluba Rogla, Lions Kluba Konjice, Občine Slovenske Konjice iz Slovenije te Turističke zajednice grada Biograda na Moru i LAG Laure iz Hrvatske, realiziran je zanimljiv projekt koji je izazvao veliko zanimanje cijele Slovenije!

Regata se održala u subotu, 5. svibnja 2012., na akumulacijskom jezeru koje inače služi za proizvodnju umjetnog snijega za  snježne topove na skijalištu Rogla, jednom od najznačajnijih skijališta u Sloveniji. Na regati je sudjelovalo 18 sudionika koji su se pokazali vrlo spretni u neobičnim i novim uvjetima za jedrenje.

Ova regata je uvertira za dvije regate koje će se održati krajem svibnja u Biogradu na Moru, a na kojima će kroz sedam dana sudjelovati čak 400 sudionika, što je značajna brojka pogotovo kada se radi o predsezoni.

Prilikom ove manifestacije grad Biograd na Moru predstavio se sa svojom turističkom, glazbenom i kulinarskom ponudom. Kroz dvije dalmatinske večeri, prije i poslije regate, okupljene je zabavljala klapa Lanterna. Osim dalmatinske pisme, dodatni štih dalamtinskim večerima donijele su delicije koje su pripremali profesori Srednje škole Biograd, a posluživalo se i vino i maslinovo ulje poljoprivredne zadruge MASVIN iz Polače. Cijelu manifestaciju svojim posjetom upriličili su i organizacijski pripomogli direktor TZ Biograd Ivo Eškinja, voditelj LAG-a “Laura” Ivan Čupić, predsjednik Planinarskog društva Belvedert Robert Pejić, predstavnica Yacht Club-a Biograd Franka Troskot, te profesori kulinarstva, Pave Valeri i Marin Banović.

Također treba istaknuti da je ovaj projekt samo jedan od rezultata odlične suradnje ovih dvaju gradova, Biograda na Moru i Slovenskih Konjica, među kojima je uspostavljen niz zajedničkih projekata. Osim spomenutih dviju regata, koje će se održati krajem svibnja u Biogradu na Moru, očekuje se sudjelovanje predstavnika Slovenskih Konjica na Festivalu izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora početkom lipnja, kada će u Biogradu na Moru gostovati gradska glazba te mnogo izlagača iz Slovenije.

Back to top button