Novosti

Prvi “Sajam mediteranskih proizvoda”

U organizaciji Lokalne akcijske grupe “Laura” 1. svibnja 2012. u kampu Sv. Dominik u Biogradu na Moru održan je prvi “Sajam mediteranskih proizvoda” koji je okupio izlagače iz uže okolice Biograda na Moru.

Sajam je proizvođačima iz ruralnih područja Biograda na Moru poslužio kao platforma za prezentaciju svojih proizvoda, a posjetiteljima kao izvor informacija te prilika da upoznaju proizvođače iz svoje okolice te nastave suradnju u budućnosti.

U raznovrsnoj agroponudi dominirala su vina, sirevi te paleta ekoproizvoda – od hrane, kozmetike i suvenira.

– Lokalna akcijska grupa “Laura” sustavno potiče male poljoprivredne proizvođače, te autohtonu i ekološku proizvodnju. Ovakvi sajmovi omogućavaju malim proizvođačima izravnu vezu s kupcima,  bez posrednika. – kazao je voditelj LAG “Laure” Ivan Čupić.

Direktor Turističke zajednice Ivo Eškinja pohvalio je dobar odaziv malih obiteljskih gospodarstava i istaknuo kako je cilj da se sve što su hrvatske ruke proizvele nađe na stolovima što je i najbolja promocija samih proizvoda, koji trebaju obogatiti turističku ponudu.

Sajam je posjetila i delegacija udruženja Gradonačelnici za mir, čiji je dopredsjednik gradonačelnik Biograda na Moru, Ivan Knez. Članovi delegacije iz Japana su se posebno oduševili ponudom Sajma.

Back to top button