Novosti

LAG Zadarske županije osnovat će se kao udruga

Više od godinu dana rada Lokalne akcijske grupe (LAG) biogradsko-benkovačko-pašmanskog područja s predstavnicima konzultantske tvrtke Vakakis Intrenational zaključen je prezentacijom aktivnosti održanom 16. siječnja 2009. u hotelu International u Zagrebu. Dosadašnji rad LAG-a za pilot područje koje u Zadarskoj županiji obuhvaća gradove Benkovac i Biograd, te općine Lišane Ostrovičke, Polaču, Pašman, Pakoštane, Stankovce, Sv. Filip i Jakov i Tkon prezentirao je predsjednik LAG-a Radoslav Bobanović.

Lokalna akcijska grupa (LAG) koja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja, treba implementirati LEADER pristup ruralnom razvitku, a koja okuplja predstavnike gradova i općina, privatnog sektora, državnih institucija i nevladinih organizacija čije je područje djelovanja vezano uz poljoprivredu i ruralni razvoj, uključujući i udrugu „Eko-Zadar“, prethodno je 14. siječnja razmotrila plan razvoja ovog pilot-područja koji će biti temelj za povlačenje sredstava iz fondova EU.

Također je usuglašeno kako će do konca ožujka ove godine LAG biti registriran kao udruga kako bi mogao efektivno započeti s radom na stvaranju preduvjeta za omogućavanje investitorima u ruralni razvoj da dio sredstava realiziraju iz spomenutih fondova. Pred članovima LAG-a je donošenje statuta i izbor naziva što je zakazano za 30. siječnja 2009.

LAG Zadarske županije, jedno je od tri pilot područja na kojima su paralelno provođene aktivnosti za implementaciju LEADER pristupa u okviru projekta PHARE 2005. Proces formiranja LAG-ova na svojim područjima u Zagrebu su prezentirale i lokalne akcijske grupe iz pilot područja Karlovca i Siska.

Back to top button